Garantie de satisfaction à 100% Disponible immédiatement après paiement En ligne et en PDF Tu n'es attaché à rien
logo-home
Samenvatting Aansprakelijkheid en Schadebehandeling €6,99   Ajouter au panier

Resume

Samenvatting Aansprakelijkheid en Schadebehandeling

2 revues
 89 vues  5 fois vendu
  • Cours
  • Établissement

Samenvatting van module 1 Leergang Licht Letsel Aansprakelijkheid en Schadebehandeling NIBE SVV

Aperçu 3 sur 18  pages

  • 26 novembre 2022
  • 18
  • 2022/2023
  • Resume

2  revues

review-writer-avatar

Par: melanievanweiden62 • 8 mois de cela

Traduit par Google

Unable to read document and seller does not respond...

review-writer-avatar

Par: azr • 1 année de cela

Traduit par Google

I can't download anything. It is an empty file. Please email me again. Thanks in advance. H. Unal

reply-writer-avatar

Par: liekevdblom • 1 année de cela

Traduit par Google

Hi, Has it worked out by now? Sorry, I didn't get a notification

reply-writer-avatar

Par: azr • 1 année de cela

Traduit par Google

no

reply-writer-avatar

Par: azr • 1 année de cela

Traduit par Google

no I have just passed my exam. I would like to ask you to refund my money. I've emailed and taken action so many times but unfortunately..

reply-writer-avatar

Par: azr • 1 année de cela

Traduit par Google

no I have just passed my exam. I would like to ask you to refund my money. I've emailed and taken action so many times but unfortunately.. I still can't download, it's an empty file!

avatar-seller
Samenvtig Aansprkelijhdct

Hofdstuk 1 Aansprkelijhd

Inleidg
Iemand die ansprkelij is vor de schade die hij heft verozakt, heft tegnovr de schadelijn person en wetlijk plicht to schadevrgoin. Het recht omschrijft schade als vermognschad en ander nadel (art. 6:95 BW).
Hofdregl: iedrn dragt zijn eign schade. In beginsl geldt dat iedrn zijn eign schade dragt, mar op dit prince zijn uitzonderg.
Aansprkelijhd betkn letrijk dat de ander vor die schade is an te sprekn, ofwel verantwodlijk kan worden gehoudn.

Het verbintsch
Het ansprkelijhdct makt del uit van het verbintsch. Een verbints is:
- Een vermognschtlijk band;
- Tusen twe of mer person;
- Waruit de en jegns de ander to iets gerchtid is;
- Wartoe de ander verplicht is.

Verbints uit overnkmst
Een overnkmst omvat de rechtn en plichten van de betrokn partijen. Als en van de partijen niet confrm de overnkmst handelt, is er sprake van en wanpresti. De wet sprekt dan van en toerknba tekorming in de nakomig van de verbints. Dor de wanpresti ontsa de plicht to schadeloting van de benadl partij. Dit is contrauel ansprkelijhd.

Als er sprake is van en niet-orkba tekorming kan de schuldenar zich van ansprkelijhd bevrijdn. Bij en niet-orkba tekorming is de tekorming het gevol van de omstandighe warme de schuldenar gen reknig hoefd te houden.

De hofdregl bij contrauel ansprkelijhd is dat iedr tekorming in de nakomig van en overnkmst leidt to en schadevrgoinplt, tenzij er sprake is van en niet-orkba tekorming. De schuldeir mag vorden dat de overnkmst alsnog wordt nagekom of in zijn gehl wordt ontbde. Darnst mag hij altijd schadevrgoin eisn.

Verbints uit onrechtmaig da
Het negr van en rod verkslicht is gen wanpresti, mar en onrechtmaig da. Aan en onrechtmaig da verbindt de wet en verbints to schadevrgoin. De ansprkelijhd sta los van enig overnkmst. De verbints vloein rechtsk vort uit de wet en de onrechtmaig geburtnis zelf. Dit is wetlijk ansprkelijhd.

Wetlijk ansprkelijhd omvat:
- Schuldansprkeij: de benadl moet de schuld (toerknbahid) bewijzn van de plegr van de onrechtmaig da.
- Riscoanprkeljhd: schuld spelt gen rol. De benadl hoeft op dit punt gen bewijs te levrn.

Nast het onderschi tusen schuld- en riscoanpkeljhd onderschit de wet:
- Aansprkelijhd vor eign gedrain
- Aansprkelijhd vor de daen van ander (mestal sprake van riscoanpkeljhd);
- Aansprkelijhd vor schade verozakt dor zaken die iemand bezit of gebruikt (mestal sprake van riscoanpkeljhd).


Vorbeldn:
- Ouders van kinder to 14 jar zijn riscoanpkelj vor de onrechtmaig gedrain van hun kinder.
- Ook het bezit van en wonig leidt to riscoanpkeljhd.

Werkgvsanplijhd
De ansprkelijhd van de werkgv tegnovr de werknm wordt gerld in art. 7:658 BW. Darnst is art. 7:61 BW van belang, het zogenamd goed werkgvschap.

Schadevrgoinst
Schade besta in de erst plats uit en vermindg van het vermogn. Waner iemand schade in zijn vermogn lijdt, sprekt de wet van vermognschad of materiël schade.
Iemand kan ok schade lijden zonder dat zijn bezitng worden angets. Een vorbeld is het beldign van en ander wardo dez zich ernstig gekwts voelt. Er is dan sprake van en nadel dat niet uit vermognschad besta. Het gat hier om imaterël of ideël schade. Het bedrag warme de vergodin van imaterël schade platsvind, noemt men het smartengld. Mestal geldt: hoe ernstig het lets, hoe hoger het s martengld. Mar ok aleri ander omstandighe speln en rol, zoals de dur van evntul blijvend klachten en beprking dor het lets.

Verzking van het ansprkelijhdco
Of de ansprkelijhdvz moet uitkern, hangt niet alen af van het recht mar ok van de polisvrwaden. Om in en geval van schade de claim te beordln, moet de schadebnlr gebruikman van twe toesn: de polis en het ansprkelijhdct.

Er is niet én verzkingsom warop ale risco’ die met ansprkelijhd verband houden, gedkt zijn. Iedr ansprkelijhdvzg is gekopld an en bepald hoedanig of an en bepald object.

De ansprkelijhdvzgbc
Het Verbond van Verzkas is en belangvri van particule verzkas in Nedrlan. Het Verbond tred names de angeslot verzkas op als gesprkatn vor de politek, media en ander relvant partijen over onderwp die verzkas raken, zoals het verbtn van de comuniate. Darnst organiset zij bijenkomst vor de ledn om hen over actuel ontwikelg bij te praten. En to slot voer t het Verbond het word in de media over onderwp die de hel branche ang. Het Verbond is en onafhkelij vernig die wordt besturd en betald dor ledn.

Verzkas hebn te maken met wet- en reglvin, mar ziten zelf ok niet stil. Nast het inter en wetlijk toezich warme de branche te maken heft, hebn verzkas en grot antl uitganspe vastgeld in zelfrguin. Zelfrguin stimuler het zelfringd vermogn van de sector.

Gedragsco Verzkas
De Gedragsco Verzkas is het vertkpun vor het zelfrguinspakt van het Verbond. In dez code zijn de kernwad van de branche opgenm: zekrhid biedn, mogelijk maken en matschpelijk betrokn zijn. Dez kernwad zijn nader uitgewrk in ruim zestig reglin waronde conveat, overnkmst en bedrijfsgln.

Klachtenisu Finacële Dienstvrlg
Op grond van de Wft heft iedr consumet recht op en tijdge en zorgvuldie behandlig van klachten over en finacel product of finacële dienst. Een onderl van de wetlijk zorgplicht is dan ok de zorgvuldie afhndelig dor de finacel dienstvrl van klachten van consumet.




Om die redn moet iedr finacel dienstvrl:

, - Beschikn over en inter klachten- en geschilnprodu: dez procedu zorgt ervo dat evntul klachten van consumet zo snel en zorgvuldi mogelijk worden afgehndl. Is de klager het niet ens met de defintv afhndelig, kan hij zich wend to de burgelijk recht;
- Aangeslot zijn bij en wetlijk erknd klachten- en geschilnta: er zijn in Nedrlan twe wetlijk erknd geschilnta vor de finacële sector:
 Kifd, het Klachtenisu Finacële Dienstvrlg: bine het Kifd zijn werkzam:
 Ombudsan Finacële Dienstvrlg (tred advisern en bemidln op bij geschiln, heft gen formel bevogdhn in de zin dat hij niet kan dwinge en bepald oplsing te kiezn. Zijn kracht ligt in het informel overlg);
 Geschilnom Finacële Dienstvrlg (bepalt of en inged klacht wel of niet gerond is. Vel finacel dienstvrl hebn er bij hun ansluitg bij het Kifd vor getknd de uitspraken van de Geschilnom als binde advies te anvrde. In dat geval kan de klacht alen behandlt worden als ok de klager verklat de uitsprak als binde te anvrde.;
 Comise van Berop Finacële Dienstvrlg;
 Tuchtrad Finacële Dienstvrlg (Asurantië): toes het gedra van de verzka an in de branche geldn gedrasl. Het gat hier om zelfrguin, die binde is vor de ledn van het Verbond.
 SKGZ, de Stichng Klachten en Geschiln Zorgvezkin

Het Kifd is bedol om consumet én loket te biedn vor de beslchting van (dreign) conflite met finacel dienstvrl. In en relatif kort tijdsbek (procedn kost vak jaren) wordt in overlg met de betrokn finacel dienstvrl getrach en oplsing te vinde, of wordt geordl over de kwesti warop het conflit betrking heft.
De klachtenprodu omvat merd stapen:
1. Klacht vorlegn an de finacel instelg zelf; en inter klachtenprodu bij de ondermig moet leidn to en oplsing vor de klacht of het geschil;
2. De consumet kan nar het Kifd. De klacht wordt als erst vorgeld an de Ombudsan;
3. Berikt ok die gen bevrdign oplsing, dan kan de zak nar de Geschilnom;
4. Tegn en uitsprak van de Geschilnom is in bepald gevaln het instel van hoger berop mogelijk bij de Comise van Berop Finacële Dienstvrlg.

Hofdstuk 2 Aansprkelijhd vor eign daen

Aansprkelijhd vor eign daen
Artikel 6:12 en 6:13 BW bepaln waner iemand ansprkelij is als gevol van zijn eign doen en nalte. De in de wet genomd veristn vor ansprkelijhd kune als volgt worden samengvt:
- Onrechtmaigd;
- Toerknig an de daer;
- Schade;
- Causl verband tusen de da en schade;
- Relativ.

Onrechtmaig da
Iemand die en onrechtmaig da plegt, vericht en handelig die:
- Inbreuk makt op het recht van en ander;
- In strijd is met en wetlijk plicht;
- In strijd is met hetgn volgens ongeschrv recht in het matschpelijk verk behorlijk is (de zorgvuldihesnm).
Iets doen wat niet hort, of iets niet doen wat volgens wetlijk regls of volgens ongeschrv recht wel hort (en nalte), is en onrechtmaig da.



Soms makt iemand inbreuk op het recht van en ander, zonder dat er sprake is van onrechtmaigd. Dat komt vor in de volgend situae:
- Ongeluki samenlop van omstandighe: bijv. en man doet zonder om te kijen en stap achterui om en vrouw, die en bus wilde instape, dorgan te verln. Hij komt darbij in anrkig met en ander vrouw. Zij komt ten val en brekt har heup. De man hoeft in casu gen reknig te houden met en mogelijk anrkig met iemand die niet goed in balns sta of op ander wijze onvast ter ben is;
- Sport- en spelactivn: delnmrs lopen het risco op schade. Ook buitensadr, zoals toeschuwr of vorbijgane, lopen het risco op schade. Er is pas ansprkelijhd als specifk zorgvuldihesnm worden overschn. Een delnmr is onzrgvuldi waner hij anders handelt dan en normale uitoefng van de sport verist. De verantwodlijkh vor de veilghd van toes chuwr ligt erd bij de organist van de wedstrij of de eignar van het sportveld, dan bij de delnmr;
- Stoei- en vechtparijs: het vasteln van de geldn zorgvuldihesnm is moeiljkr dan bij sport en spel. Een stoei- en vechtparij kan zo’n gevarlijk karte hebn en de kans op schade kan zo grot zijn dat delnmig op zichelf al onrechtmaig is. Een delnmr ten opzichte van en vorbijgane die schade lijdt, kan ansprkelij zijn. Dit geldt zekr als de vorbijgane ongewild met de situae wordt geconfrtd;
- Vriendst: in dit geval geldn ok angepst zorgvuldihesnm. De vriendst wordt vak belangos vericht, wardo het niet redlijk is om dezlf norme te hanter die bij profesinl dienstvrl worden gehantrd. Alen opzet of grove schuld zal to ansprkelijhd leidn.

Rechtvardigson
Een onrechtmaig da kan dor de anwezighd van en rechtvadigson zijn onrechtmaigd verlizn. Waner dit het geval is, is de daer niet mer vor de schade ansprkelij. Er zijn vier beknd rechtvadigson, mar het antl sorten is niet limtaef:
- Overmacht: de daer kan het toebrng van de schade niet worden verwtn (bijv. dor en valend bom wordt en autombils gedwon om uit te wijken en bots daro tegn en geparkd auto, hij kan zich beropn op overmacht);
- Nodwer: iemand vericht en handelig die nodzakelij is vor de verdign van eign of anderms lijf, erbahid of goed tegn ogenblikj, wedrchtlijk anrdig;
- Wetlijk vorschift (of wetlijk bevogdhi): o.a de polite is bij hun takuioefng som genodzakt om en deur te forcen (inbreuk op en eigndomsrcht). Omdat dez handelig van polite berust op en wetlijk vorschift of en bepald bevogdhi, is de handelig in dit geval niet onrechtmaig;
- Ambtelijk bevl of toesming: en politeagn die op en kruispnt het verk reglt en darbij en autombils verzokt om dor rod licht te rijden, geft en bevogd ambtelijk bevl dat moet worden opgevld. Het negr van rod licht is dan niet onrechtmaig.

Toerknig an de daer
De onrechtmaig da wordt an de daer toegrknd als de da te wijten is an:
- Zijn schuld; of
- Een orzak die krachtens de wet of de in het matschpelijk verk geldn opvatinge vor zijn reknig komt.
Er is sprake van schuld bij verwijtba gedra dat vermdn had moetn worden de onrechtmaig da moet de daer kune worden verwtn.

Een onrechtmaig da kan niet altijd worden toegrknd an de daer. Volgens art. 6:14 BW kan en kind jonger dat 14 jar niet ansprkelij zijn. Vor de vergodin van schade die is verozakt dor kinder jonger dan 14 jar, kan en benadl uitslend terch bij de ouder of vogd (art. 6:19 BW).

Gehandicpt hebn vak gen schuld an de dor hen verozakt schade, omdat zij de gevoln van hun daen niet overzin (gestlijk gehandicpt) of omdat zij hun licham onvlde onder contrle hebn (lichamejk gehandicpt). Art. 6:15 BW reglt dat en gestlijk of lichamejk tekorming gen belts is om ansprkelij te zijn vor en onrechtmaig da. Als en gehandicpt gen schuld heft, wordt de on rechtmaig gedrain hem dus op grond van de wet toch toegrknd.
Toerknig op grond van art. 6:15 BW betrf alen die gedrain die als ‘en doen’ zijn te beschouwn. Als de schade vortlei uit ‘en nalte’, dan is de daer niet ansprkelij. Een dove die het hulpgero van en drenklig niet hort, verzuimt hulp te biedn. Dez nagelt handelig wordt de dove niet toegrknd.

Schade
Het der verist vor ansprkelijhd uit de onrechtmaig da is schade. De toerknba onrechtmaig gedrain moet schade vor en ander to gevol hebn.
Art. 6:95 BW kent twe categoriën schade: vermognschad en ander nadel.

Causl verband
De schade moet het gevol zijn van de onrechtmaig gedrain. Het enkl feit dat en schade is ontsa ná en bepald geburtnis, is niet volden om an te nem dat er en causl verband is tusen de geburtnis en de schade.
Vor de vestign van ansprkelijhd moet er en orzakelij verband zijn tusen de da en de schade. Dit latse verist volgt uit het word ‘dientgvol’ in art. 6:12 lid 1 BW. Overigns is er vor en vergodinsplcht niet alen causl verband verist. De schade dienst ok nog ‘in redlijkh te kune worden toegrknd’ an de ansprkelij partij. Dit sta in art. 6:98 BW.

, Van belang bij het begrip ‘causl verband’ is dat de recht som de zogenmd ‘omkeringsl’ toepas. Dez reglt vormt en uitzonderg op de algemn bewijsrgl van art. 150 RV (‘wie stel, bewijst’). De omkeringsl houdt in dat er causl verband wordt angeom tusen de onrechtmaig gedrain of tekorming en het ontsa van de schade, tenzij de angesprok partij anemlijk makt dat de schade ok zonder di e gedrain of tekorming was ontsa. Vor toepasing van de omkeringsl moet de angesprok partij en veilghdsnorm niet in acht hebn genom, en veilghdsnorm die dien ter vorkming van en specifk gevar. Op het moent dat dit gevar zich verwznlijkt en er schade ontsa, wordt uitgean van en causl verband tusen de normveschijdg en de geldn schade.

Het gevol van de omkeringsl is dus dat niet de partij die schade lijdt moet bewijzn dat zijn schade is verozakt dor en gedrain van de angesprok person, mar dat de angesprok het tegndl anemlijk moet maken.

Relativ
Het word relativ slat op de relati tusen de geschond norm en het getrofn belang. Dit vijfde verist vor ansprkelijhd is opgenm in art. 6:13 BW, dat luidt: ‘Gen verplichtng to schadevrgoin besta, waner de geschond norm niet strek to beschrming tegn de schade zoals de benadl die heft geldn.’

Vorbeldn
Ilse lapt de ramen. Zij zit darbij in de venstrbak met en emr water nast zich. Tijdens het lapen van de ramen sto zij de emr om. Dez valt nar bend en tref en vorbijgane. De vorbijgane lopt hofdlets op en zijn bril is kapot.
De benadl vorbijgane kan met suce en actie to schadevrgoin instel. Ilse was onzrgvuldi (wat en onrechtmaig da oplevrt). Har kan en verwijt worden gemakt (toerknig). De benadl heft schade geldn (schade), die het gevol is van de gedrain (causl verband).

Als iemand dor en beprking zijn gedra niet onder contrle heft en daro schade verozakt, is er van schuld gen sprake. Ondaks het ontbrek van schuld is de betrokn wel ansprkelij op grond van art. 6:15 lid 1 BW. Het schadetobrng gedra wordt als en onrechtmaig gedrain an betrokn toegrknd.

Een epilsatën die zijn medicat volgens doktersvchif inemt en reknig houdt met zijn andoeig, krijgt en onverwacht, heftig anvl. Hij valt en verozakt in die val schade. De patiën handelt hier niet onrechtmaig. Hij is darom niet ansprkelij. Art. 6:15 BW schuift het toerknigsv terzijd; niet het onrechtmaigdsv.

Groepsanklijhd
Er kune merd daers (schuldigen) zijn bij én schade. Dez zogenamd groepsanklijhd ligt vast in art. 6:1 BW. Als en groep zich onrechtmaig gedrat, kan iedr lid vor de toale schade worden angesprok.
Art. 6:1 lid 2 BW reglt de onderlig dragplicht. In beginsl is iedr groepslid vor gelijk del ansprkelij. De biljkhed kan evntul en ander verdling verisn. Degn die heft betald, kan op zijn medgropsln verhal halen (inter verhalsct).

Groepsanklijhd verist dat het delnm en zich niet ontrek an de groep toerknba is. Darbij speln art. 6:14 en 6:15 BW en rol. Iemand die jonger is dan 14 jar zal ingevol art. 6:14 BW niet ansprkelij zijn: noch vor het delnm an de groep, noch vor het zich niet ontrek an de groep.
Een groepslid dat handelt onder invloed van en lichamejk of gestlijk tekorming, is alen ansprkelij als het gat om en actiev gedrain. Op het zich niet ontrek an de groep kan hij dor toepasing van art. 6:1 BW niet worden angesprok, omdat art. 6:15 BW hem alen en doe-grain toerkn.

Eigen schuld benadl
Het is mogelijk dat niet alen de plegr van en onrechtmaig da schuld heft, mar dat het slachtofer zelf ok schuld dragt.

Waner enmal is vastgeld dat betrokn ansprkelij is vor de verozakt schade, dan kan zijn schadevrgoinplt worden vermind als de schade med het gevol is van en omstandighe die an de benadl kan worden toegrknd (art. 6:10 lid 1 BW). Dit is de causle verdling op basi van eign schuld.
De benadl kan zelf onvrzichtg zijn gewst. Dez gedrain verhogn het risco op schade. Er is sprake van wedrzijs causlite.

Biljkhedscort
De biljkhedscort lat ruimte vor en ander uitkoms van de verdling van de schade. De zin in art. 6:10 lid 1 BW luidt ‘… met dien verstand dat en ander verdling platsvind of de vergodinsplcht gehl veralt of in stand blijft, inde de biljkhed dit wegns de uitenlopd ernst van de gemakt fouten of ander omstandighe van het geval eist’.

Factoren die in hun onderlig samenhg gezin bepalnd zijn vor het al dan niet toepasn van de biljkhedscort zijn onder ander:
- Het over en wer bestan van verzking c.q vorzieng;
- De ard van de ansprkelijhd;
- De ard en omvang van de schade (warbij voral an zware letschad kan worden gedacht).

Hofdstuk 3 Riscoanprkeljhd

Inleidg
Het is ok mogelijk dat iemand ansprkelij is vor de onrechtmaig da van ander person of vor schade verozakt dor zaken. Het gat hier om kwalitev ansprkelijhd. In de praktij het dit mestal riscoanpkeljhd. Bij riscoanpkeljhd is iemand niet ansprkelij omdat hij zelf iets verkds gedan heft, mar omdat hij en bepald verantwodlijkh heft. Denk an kinder en ondergschikt .


Aansprkelijhd vor kinder
Volgens art. 6:14 BW kan en kind onder de 14 jar niet ansprkelij zijn. Vor vergodin van schade die is verozakt dor kinder jonger dan 14 jar, kan en benadl uitslend terch bij de ouder of vogd.
Riscoanprkeljhd vor kinder to 14 jar kent twe belangrijk vorwaden:
- Het moet gan om en onrechtmaig gedrain van het kind, die hem wel kan worden toegrknd als hij 14 jar of ouder was gewst; én
- Er moet sprake zijn van en ‘als en doen te beschouwn’ gedrain van het kind, dus om en da en niet om en nalte.

Bij dez vorm van riscoanpkeljhd zijn ouders van kinder to 14 jar dus zonder mer ansprkelij op grond van hun hoedanig. Vor ouder kinder ligt dit anders. Een aprte reglin geldt vor kinder van 14 en 15 jar. Kinder van 14 en 15 zijn personlijk ansprkelij te steln, mar darnst kune de ouders en vogden kwalitef ansprkelij zijn. Dez zijn dus niet zonder mer riscoanpkelj. De ansprkelijhd van ouders en vogden (art. 6:19 BW) vor kinder van 15 en 15 is namelijk gebasrd op en vermodn van schuld en niet zonder mer op grond van hun hoedanig als ouder. Het uitgansp is wel dat de ouders of vogden schuld hebn. Als zij he t tegndl antoe, zijn zij niet ansprkelij. Het zich van schuld vrijpletn het disculpern. De ouders of vogden moetn het bewijs levrn dat zij de da van het kind niet konde beltn. Ze moetn antoe dat zij niet tekorgschn zijn in het toezich houden.

Vor kinder van 16 jar en ouder geldn alen de normale ansprkelijhdg op grond van art. 6:12 BW. De schadelijn partij kan alen het kind ansprek.

Aansprkelijhd vor ondergschikt
De werkgv is riscoanpkelj vor schade die zijn ondergschikt verozakn (art. 6:170 BW). Iemand is en ondergschikt als hij zich bij de veruling van zijn tak heft te richten nar de anwijzge van zijn opdrachtgev, dus als hij instruce moet opvlgen.

De werkgv moet de schade vergodn, mits voldan is an drie vorwaden:
- Er moet sprake zijn van ondergschikt: de werkgv had zegnschap over de gedrain.
- De ondergschikt moet en ‘fout’ hebn gemakt: dit is en toerknba onrechtmaig da.
- De ‘fout’ moet verband houden met de tak die an de ondergschikt is opgedran: de onrechtmaig da moet dus zijn gepld in verband met de werkzamhdn.
Het begrip ‘in verband met de werkzamhdn’ kan ruim worden opgevat. De riscoanpkeljhd van de werkgv vor onrechtmaig daen van zijn ondergschikt is dan ok en zwar risco. De werkgv kan schade alen verhaln op zijn ondergschikt waner er sprake is van opzet of bewust roeklshid van de ondergschikt. Het levrn van dat bewijs is bijzonder lastig, om niet te zegn bijna onmgelijk.

Aansprkelijhd vor niet-odrgschk
In somige gevaln is er sprake van ansprkelijhd vor en onrechtmaig da van en niet-odrgschk. Art. 6:17 BW gat over dez situae.
Het moet gan om iemand (en niet-odrgschk) die in opdracht van en ander werkzamhdn ter uitoefng van diens bedrijf vericht en darbij en fout makt, wardo en der schade lijdt. Denk bijvoreld an anemrs en verods die vor en bepald karwei en onderam of en onderv inschakel.

Aansprkelijhd vor zaken
Nast personlijk ansprkelijhd en de ansprkelijhd vor onrechtmaig gedrain van ander, noemt het burgelijk recht en antl gevaln warin iemand ansprkelij is vor schade verozakt dor en zak die hem toebhr. Die gevaln zijn:

Les avantages d'acheter des résumés chez Stuvia:

Qualité garantie par les avis des clients

Qualité garantie par les avis des clients

Les clients de Stuvia ont évalués plus de 700 000 résumés. C'est comme ça que vous savez que vous achetez les meilleurs documents.

L’achat facile et rapide

L’achat facile et rapide

Vous pouvez payer rapidement avec iDeal, carte de crédit ou Stuvia-crédit pour les résumés. Il n'y a pas d'adhésion nécessaire.

Focus sur l’essentiel

Focus sur l’essentiel

Vos camarades écrivent eux-mêmes les notes d’étude, c’est pourquoi les documents sont toujours fiables et à jour. Cela garantit que vous arrivez rapidement au coeur du matériel.

Foire aux questions

Qu'est-ce que j'obtiens en achetant ce document ?

Vous obtenez un PDF, disponible immédiatement après votre achat. Le document acheté est accessible à tout moment, n'importe où et indéfiniment via votre profil.

Garantie de remboursement : comment ça marche ?

Notre garantie de satisfaction garantit que vous trouverez toujours un document d'étude qui vous convient. Vous remplissez un formulaire et notre équipe du service client s'occupe du reste.

Auprès de qui est-ce que j'achète ce résumé ?

Stuvia est une place de marché. Alors, vous n'achetez donc pas ce document chez nous, mais auprès du vendeur liekevdblom. Stuvia facilite les paiements au vendeur.

Est-ce que j'aurai un abonnement?

Non, vous n'achetez ce résumé que pour €6,99. Vous n'êtes lié à rien après votre achat.

Peut-on faire confiance à Stuvia ?

4.6 étoiles sur Google & Trustpilot (+1000 avis)

79271 résumés ont été vendus ces 30 derniers jours

Fondée en 2010, la référence pour acheter des résumés depuis déjà 14 ans

Commencez à vendre!
€6,99  5x  vendu
  • (2)
  Ajouter